Google A.I. voorspelt de koers van bosbranden in Google Maps

Bosbranden komen steeds vaker voor nu de aarde aan het opwarmen is en periodes van droogte regelmatiger voorkomen op plaatsen waar dat voorheen niet het geval was. Google werkt aan praktische oplossingen om te helpen dit probleem het hoofd te bieden.

Google heeft al een door AI ondersteund ‘tracking & response’ systeem voor rampen. Tijdens het apocalyptische bosbrandenseizoen van 2020 werd een bosbranden-tracking-tool geïntroduceerd, die de ontwikkeling van bosbranden in real time volgde, waarbij gebruik werd gemaakt van satellietbeelden, data van ‘op de grond’ (zoals de temperatuur en windsnelheid) en voorspellingen door AI.

Deze feature breidt zich nu uit (als een soort bosbrand zou je bijna zeggen) over de VS, Canada, Mexico en Australië. Hierbij richt Google zich op het beschikbaar stellen van zeer bruikbare informatie voor mensen die leven in gebieden die geteisterd worden door bosbranden. Deze mensen hebben kennis nodig die actueel is tot op de seconde over de richting waarin een bosbrand zich ontwikkelt en welke bebouwde gebieden in gevaar kunnen komen.

De tool wordt geïmplementeerd in Google Maps en stuurt alerts aan gebruikers die in de buurt van bosbranden zijn. Deze gebruikers krijgen opties voor evacuatie of voor plaatsen waar ze beschutting kunnen vinden.

Google gebruikt soortgelijke AI modellen om overstromingen te volgen en heeft haar waarschuwingssystemen voor overstromingen (Google FloodHub) uitgebreid naar 18 extra landen in Afrika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: