Hoe voorkom je tijdens een sollicitatieprocedure dat A.I. jouw CV eruit filtert?

Het is geen nieuwtje dat je bij vrijwel alle bedrijven online kunt solliciteren. Dat maakt het ook een stuk gemakkelijker om een sollicitatie in te sturen, waardoor er sinds enkele jaren voor veel vacatures stapels aan CV’s binnenkomen. HR afdelingen wenden zich steeds vaker tot A.I. toepassingen om voor hen een eerste schifting in de CV’s te maken.

De software heeft daarbij naast het tijdsaspect nog een groot voordeel: deze kan een stuk minder last van vooroordelen hebben dan menselijke screeners. Omdat ze geprogrammeerd kunnen worden op zo’n manier dat ze niet letten op leeftijd, geslacht, ras of andere niet ter zake doende variabelen. Dus het is in essentie eerlijker én het bespaart recruiters veel tijd.

Hoewel solliciteren voor een kandidaat veel makkelijker is geworden, is de kans om er uitgefilterd te worden voordat er überhaupt een recruiter naar je CV heeft gekeken ook flink gestegen. Om wél door de geautomatiseerde screening heen te komen, is een beetje slim samenstellen van je CV een goede manier om je kansen te vergroten.

Greg Moran, de CEO van OutMatch – een systeem dat meer dan 10 miljoen sollicitanten per jaar screent voor onder andere Pepsi, Toyota en Walmart –, geeft in de New York Times een aantal tips om door de screening heen te komen. Omdat veel systemen die in essentie hetzelfde doen ook op een soortgelijke manier werken, deel ik deze tips graag met je.

Dus mocht je binnenkort digitaal gaan solliciteren, let dan op het volgende bij het samenstellen van je CV:

  • Gebruik in je CV dezelfde kernwoorden voor jouw kennis, vaardigheden en ervaring als in de vacature. Gebruik vooral de relevante kernwoorden in de omschrijving van je meest recente baan.
  • Zorg dat het systeem je CV kan lezen; Word is een betere keuze dan PDF, omdat sommige systemen een PDF als een plaatje zien en dus niet kunnen lezen. Ook allerlei fancy opmaak-dingetjes en plaatjes kunnen de leesbaarheid voor het systeem beperken. Niet doen dus!
  • Noem al je vaardigheden. Het systeem is misschien op zoek naar R- of Python-programmeerskills. Als jij dat samenpakt tot ‘Ervaring met het programmeren van data-analyse toepassingen’ kan het systeem dat interpreteren als ‘geen specifieke R- of Python-skills’.

Kortom: sluit aan bij de vacature, werk in Word (met zo min mogelijk poespas) en wees expliciet in (vooral je meest recente) ervaring en skills. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd verstandig om je LinkedIn profiel up-to-date te hebben (inclusief aanbevelingen van anderen, liefst managers en directe collega’s).

Mocht je iemand in het bedrijf waar je solliciteert kennen, dan kan een aanbeveling van die persoon je natuurlijk ook helpen. Want hoe technologischer het proces wordt, hoe meer je kunt opvallen door sommige zaken gewoon ouderwets aan te pakken!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: